Ik ben Nina

Vanaf jongs af aan was mijn doel in het leven duidelijk: “ik wil met mensen werken”.

Na het afronden van mijn opleiding HBO-Verpleegkunde ben ik gaan werken in het ziekenhuis als FLEX-verpleegkundige. Door mijn flexcontract heb ik de mogelijkheid om op verschillende afdelingen te werken, van psychiatrie tot chirurgie.

Vaak krijg ik de vraag of het continue wisselen van afdeling moeilijk is. Mijn antwoord blijft: “ik merk het verschil in afdeling niet omdat het gaat om de mens”. Ik kijk niet naar de casus op papier of de ziekte erachter.
Ik kijk daarbij naar het individu en zijn of haar positieve eigenschappen.

Ik ben Nina

Uiterlijk

Mijn uiterlijk heeft mijn leven niet altijd makkelijk gemaakt. Op jonge leeftijd werd ik gepest omdat ik anders ben. Ik was het doelwit door mijn flaporen en mijn getinte huidskleur. Mentaal en lichamelijk, in kleinere of in grotere mate. Niks mag goed gepraat worden.

Nu, vele jaren later, later kan ik mijn grenzen aanvoelen en aangeven. Heb ik mijn oor die het meest uitsteekt juist vol gehangen met sieraden en mag ik met mijn bruine kleurtje anders zijn.

HOEK

Sport is mijn leven lang een belangrijke uitlaatklep geweest. Dankzij deze hobby heb ik door de jaren heen veel inzicht gekregen in wat sport kan doen voor je gevoel van eigenwaarde. De afgelopen jaren heb ik boksen ontdekt, het is een krachtige sport waarbij het gehele lichaam, maar ook de geest getraind wordt.

De naam ‘HOEK’ is gebaseerd op een boksslag genaamd ‘hoek’. De hoek is een boksslag waarbij jouw arm in een hoek van 90 graden gaat, jouw benen en heupen meedraaien en je slaat.

Deze slag activeert jouw hele lichaam en geeft een gevoel van beheersing en kracht. Daarom ervaar ik de meeste kracht bij deze boksslag.
Dit moest en zou de naam worden van mijn weerbaarheidscoaching.

Ik ben Nina (weerbaarheid vanuit andere hoek)

Weerbaarheid vanuit een andere HOEK

Op de Ponsacademie heb ik de post-hbo opleiding tot weerbaarheidscoach afgerond.

Door de toepassingen van mijn uitgebreide kennis van bokstechnieken en vele andere sporten, werkervaring als verpleegkundige, opleiding tot weerbaarheidscoach en mijn kwetsbare levensverhaal bied ik weerbaarheid vanuit een andere hoek.

``Geluk zit in een klein HOEK-je``

‘Ik ben Nina en ik

ben weerbaar.

Ik kan jouw coach worden!’

Hoe word ik weerbaarder?